Viherpihalle Suomi Oy - TIlaus - ja toimitusehdot

Tilaaminen

Voit tehdä tilauksen tai kyselyn yhteydenottolomakkeellamme, sähköpostitse osoitteeseen info@viherpihalle.fi tai puhelimitse numeroon puh. 044 558 5512. Sähköpostitilauksessa mainitse toimitusosoite, laskutusosoite ja puhelinnumero. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin. Tilaamalla sitoudut tilaus- ja toimitusehtoihin.

 

Maksaminen

 

Lähetämme laskun sähköpostitse tai postitse. Viher-Suomi Oy.llä on oikeus laskuttaa tilaukset myös ennakkoon joko osittain tai kokonaan. Maksuaika on yleensä 7 päivää. Suurissa toimituserissä edellytämme tietyissä tapauksissa ennakkomaksua.

Isot urakat laskutamme erissä sopimuksen mukaan.

 

Toimitusaika ja hinnat

Tuotteidemme toimitusaika on 4-14 päivää tilauksesta. Ulkomailta tilattavissa erikoistuotteissa varaamme mahdollisuuden pitempiin toimitusaikoihin. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Pidätämme oikeuden toimitusaikojen muutoksiin varastotilanteen muuttuessa. Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Palveluntarjoaja pidättää oikeuden tehdä toimitustapamuutoksia. 

 

Toimitusalueemme ja maksumme ovat seuraavat:

 

1. Taimet, puutarhatarvikkeet, perennamatot, valmiit pensasaidat, metsäkuntta, siirtonurmikot ja kappaletavara:

 • Taimien toimitukset ovat yleensä Etelä-ja Keski-Suomen alueille, paljasjuurisia aitataimia toimitamme koko Suomen alueelle. Suosittelemme kuitenkin taimitilauksen pohjoisrajaksi Oulu-Kajaani-linjaa taimien säänkestävyydestä johtuen. Tutustu myös taimien tiedoissa oleviin menestymisvyöhykkeisiin.
 • Toimituksissa veloitamme Kiitolinjan tms kuljetyusyhtiön paino- tai pinta-alaperusteisen veloituksen mukaan.
 • Pienikokoiset kappaletavarat toimitetaan mahdollisuuksien mukaan Itellan tai Matkahuollon veloituksella.
 • Kappaleittain myytävistä perennoista veloitamme todelliset rahtikulut.

Sivuillamme annetut hinnat ovat lähtöhintoja, mutta pensaiden ja eräiden muiden kasvien saatavuus ja siten myös hinnat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Kannattaa aina ennen tilausta varmistaa pensaan saatavuus ja kysyä tarjous! Myös tilausmäärä vaikuttaa hintaan.

 

2. Maa-ainekset:

 • Toimitamme Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen alueille, jos ei tuotetiedoissa ole muuta rajausta.
 • Kuljetus veloitetaan painon mukaan.
 • Voimme toimittaa maa-ainekset myös asennettuina erillisen tarjouksen mukaan.
 • Luonnonkivistä (mukulakivet/seulanpääkivet), somerosta ja pultereista: kivimateriaali eivät ole pestyä, jollei toisin mainita. Mukana voi olla irtonaista hiekkaa ja kivipölyä. Mukulakivet erotellaan seulomalla kokoluokittain niin, että soramontulta seulotaan eri kokoisten seulojen läpi eri kokoiset kivet. Tästä syystä esim. 100-150 mm seulan läpäisee kivi, joka on joiltain kohdiltaan 100-150 mm kokoinen. Kivi voi siis olla pidempikin kuin 100-150 mm. Mukulakivien toinen nimi onkin seulanpääkivet. Seulomisen mukana voi joskus olla kivien mukana oksan kappaleitakin.
 • HUOM! Luonnonkivituotteiden väri vaihtelee. Seulontatekniikan takia yksittäisten kivien koot voivat poiketa ilmoitetusta ja säkki sekä irtotuotteisiin jää jonkin verran hienoa hiekkaa
 • Myyjä ei vastaa mahdollisista tuote-erien välisistä värieroista
 • Ostajan on tarkistettava hänelle toimitetut tavarat välittömästi ja ilmoitettava havaitsemistaan virheistä ja puutteista välittömästi, mutta kuitenkin viimeistään kahdeksan päivän kuluessa tuotteen
  vastaanottamisesta
  . Mikäli virheellinen tai puutteellinen tuote otetaan käyttöön, myyjä ei vastaa tuotteen käytön aiheuttamista lisäkustannuksista.

 

3. Kuorikate:

 • Toimitamme Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen alueille.
 • Kuljetus veloitetaan tilavuuden mukaan.
 • Voimme toimittaa katteet myös asennettuina erillisen tarjouksen mukaan.

 

4. Värikate:

 • Toimitamme tietyille Uudenmaan alueille.
 • Voimme toimittaa katteet myös asennettuina erillisen tarjouksen mukaan.

 

5. Pihakivet ja –laatat:

 • Toimitamme kivet ja laatat asennettuina Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen alueille. Teemme tilauskohtaisen kokonaistarjouksen.

Toimitukset ja laskutus

* Tilaajan tulee huolehtia siitä, että toimitusosoitteeseen on raskaalla kalustolla ajettava kulkutie ja riittävä tilakuorman purkamiselle. Kippauspaikalla tarvitsee olla tarpeeksi tilaa turvallisesti nuppiauton lähestyä ja mahdollisesti kääntyä ja kantavuus on hyvä huomioida. Tuontipaikalle on johdettava kuorma-auton kantava ajoväylä, jossa on vähintään 4 metriä tilaa ylä- ja sivusuunnassa. On vastuullasi varmistaa, että purkupaikka sopii raskaalle kalustolle – eli kestää kaluston ja kuorman yhteispainon. Nuppikuorma tarkoittaa kuorma-autoa ilman perävaunua. Lava nousee korkealle kipatessa ja tarvitsee tilaa yläpuolella. Nuppikuorman tilantarve on noin 5 x 5 m ja kasettikuorman 9 x 5 m. Lisäksi kasettiautoille pitää olla kasetointipaikka lähistöllä. Isot maansiirtoautot tarvitsevat väljät tilat kääntyilyyn ja on hyvä varmistaa, ettei auton tiellä ole portteja, aitoja tai muita piharakenteita. Jos purkupaikka ei vastaa oheisia vaatimuksia eikä kuormaa voida purkaa, veloitamme aiheutuneet lisäkustannukset tilaajalta kuten kuormausmaksun sekä rahtikulut.

Jos tilaaja tai hänen edustajansa ei ole paikalla kuorman saapuessa, on purkupaikka merkittävä selvästi. Mikäli paikkaa ei ole merkattu, eikä kuljettaja tavoita asiakasta annetusta puhelinnumerosta, kuljettajalla on oikeus jättää suursäkit/purkaa kuorma parhaaksi katsomaansa paikkaan. Myös siinä tapauksessa, mikäli merkitty purkupaikka on sellainen, että kuormaa ei siihen voida purkaa, on kuljettajalla oikeus purkaa suursäkit/kuoirma parhaaksi katsomaansa paikkaan. Kuormalavat/perennalaatikot tms jäävät vastaanottajalle. Huomioitavaa suursäkkitoimituksissa: Otathan huomioon rajoittavat tekijät, kuten oksat, langat, puut ja rakennusten ulokkeet, jotka saattavat estää nosturiauton saapumisen, tai nosturilla operoimisen.

-Nosturiauto vaatii kovan pohjan, eikä sitä voi ajaa esim. nurmikolle. Nosturiauton tassut vaativat myös n. 60-120cm tilan auton sivuilta ja tassut on saatava kovalle, kantavalle maalle.
-Nosturiautot ovat n.4 m korkeita. Tien leveyden tulee olla vähintään 3-4 m.
-Nosturi vaatii tilaa myös auton sivuilta ja yläpuolelta, eli huomioithan mahdolliset oksat, ilmalangat ja sillat, sekä niiden korkeudet ja painorajoitukset. Nosturiauto painaa noin 30 tonnia.
-Myös pihakivetykseen voi tulla painumia nosturiauton tassuista tai auton omasta painosta, joka näkyy myöhemmin lätäkköinä sateella.
Tästä syystä pyydämme harkitsemaan nostopaikan tarkoin, sillä mahdolliset painanteet ja muut jäljet pihoilla johon kuljettajan on käsketty asiakkaan toimesta ajaa, eivät ole kuljetusliikkeen tai Viher-Suomi Oy:n korvausvelvollisuuden piirissä.
-Katolle, kannelle, tai muulle painon suhteen kriittiselle pinnalle suursäkkejä nostettaessa on otettava huomioon rakennelujuus tai pinnan kantavuus. Asiakas on itse vastuussa mahdollisista vaurioista ohjeistaessaan kuljettajaa purkamaan kuorman edellä mainituille pinnoille.

* Tilauksesta lähetetään jälkikäteen lasku sähköisesti. Sähköpostiin lähetetään myös tilausvahvistus.

* Maksumuistutuksista perimme 5 € muistutuspalkkion sekä voimassa olevan viivästyskoron.

* Hinnat Kaikki hinnat sisältävät alv:n 24 %. Viherpihalle Suomi Oy pidättää oikeuden hintojen muutoksiin

* Tilauksen peruutus Kuluttajalla on oikeus ennen tilauksen toimittamista peruuttaa koko tilaus tai osia tilauksesta. Toimitus katsotaan tapahtuneeksi, kun lähetys on kokonaan tai osittain lähtenyt Viherpihalle Suomi Oy:n tai sen tavarantoimittajien varastosta. Jos tilaukseen tehdään muutoksia, niin se voi vaikuttaa tilauksessa annettuihin hintoihin. Tarjoukset koskevat kokonaistilausta, osatilauksessa joudumme tarkistamaan hintoja. Virheettomillä tuotteilla ei ole vaihto- ja palautusoikeutta. Mahdollisissa palautuksissa asiakas on velvollinen maksamaan palautuskulut todellisten rahtikustannusten mukaan. Kun  kuljetukseen tarvitaan esimerkiksi nosturia tai kuorma-autoa, kuljetuskustannukset vaihtelevat suuresti esimerkiksi osoitteen, kuljetuksen saatavuuden ja tieyhteyksien mukaan. Näille tuotteille ei voida ilmoittaa palautuskustannuksia etukäteen, vaan ne on tarvittaessa tiedusteltava asiakaspalvelustamme. Irtokuormissa kuluttajalla ei ole Kuluttajasuojalain (KSL 6:15) mukaista peruuttamisoikeutta, koska sopimus koskee tavaraa, jota luonteensa vuoksi ei voida palauttaa edelleen myytäväksi (KSL 6:16). Tuotteen täytyy olla käyttämätön, että sen voi palauttaa. Mikäli virheellinen tai puutteellinen tuote otetaan käyttöön, myyjä ei vastaa tuotteen käytön aiheuttamista lisäkustannuksista. Tilauksen peruutuksissa tilaaja on velvollinen maksamaan 50% koko tilauksen hinnasta eli Viher-Suomi Oy:llä on oikeus on laskuttaa 50% tilauksen hinnasta tilaajalta (tuotteet sekä toimituskulut).
Palveluntarjoajalla on oikeus peruuttaa tilaus, mikäli tuotteen hinta on verkkopalvelussa hintavirheen takia selkeästi poikkeava markkinahinnasta.

*Peruutusturvaehdot (koskee kaikkia myynnissä olevia tuotteita/palveluita)
Peruutettaessa 7-20 vrk ennen sovittua toimitusta, tilaajalta veloitetaan 10% tilauksen hinnasta. Peruutettaessa alle 7 vrk ennen sovittua toimitusta,
tilaaja on velvollinen maksamaan 50% koko tilauksen hinnasta.

* Tilausmuutokset Tilaukseen ei voi tehdä muutoksia tai lisäyksiä sen jälkeen, kun tilauksesta on saatu tilausvahvistus / on edennyt kuormankäsittelyyn.

* Palautukset Toimitettuja tuotteita ei oteta palautuksina vastaan. HUOM! Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, joka sisältää kasveja/muita tuotteita, perimme kasvien/tuotteiden hintaa vastaavan maksun sekä veloitamme toimitus- ja palautuskulut. Emme vaihda tuotteita.

* Ylivoimainen este Viherpihalle Suomi Oy ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy ylivoimaisen esteen takia, johon Viherpihalle Suomi Oy:lla ei ole vaikutusmahdollisuuksia.

Jos tuotetta ei voida asiakkaan toimista johtuen toimittaa perille (mm. ajoväylä liian ahdas kasettikuormalle, purkupaikkaa ei merkattu selkeästi ym.), niin turhasta toimituksesta asiakkaalta veloitetaan  toimitus- ja kuormauskulut. Toimituskulut veloitetaan kilometripohjaisesti ja kuormauskulut 100 €/kuormaus.

 * Vastuu tuotteen virheestä
Myyjän vastuu tuotteen virheestä rajoittuu taimen/tuotteen hintaan. Myyjä ei vastaa virheellisen tuotteen välillisistä vahingoista, kuten esimerkiksi saamatta jääneestä voitosta tai sadosta, hukkaan menneestä ajasta tai energiasta, saamatta jääneestä käyttöhyödystä, eikä ostajan asiakkaan ostajalle esittämistä vaatimuksista tai kolmannelle iheutuneesta vahingosta. Palveluntarjoajan vastuu kaikissa tilanteissa rajoittuu enintään tuotteen laskutusarvoon.

* Toimitusaikojen ja -sisältöjen muutokset
Jos paljasjuurisena toimitettavaksi sovittu taimi vaihtuu tilaajan toimesta astiataimeksi, on tilaaja velvollinen maksamaan astiataimen hinnan mukaan. Mikäli tilaaja jakaa sovitun tilauksen osatoimituksiin, voi myyjä laskuttaa jakamisesta aiheutuvat kustannukset.

* Muuta MIKÄLI HAVAITSET LÄHETYKSESSÄ KULJETUSVAURION, TEE SIITÄ MERKINTÄ RAHTIKIRJAAN KULJETTAJAN KUITTAUKSELLA VARUSTETTUNA! Sekä merkintä myös rahtikirjaan, jos kuljetuksesta on aiheutunut muita vaurioita. Ilman merkintää rahtikirjassa, korvauksia ei välttämättä ole mahdollista saada.

* Kuvat Viherpihalle Suomi Oy:n internetsivuilla tai esitteessä olevien tuotekuvien värit ym. saattavat poiketa todellisista tuotteiden väreistä tai viimeistelyistä mm. painoteknisistä syistä. Kasveissa on aina yksilökohtaisia eroja. Kuvateknisistä syistä johtuen mm. kivien värit eivät aina vastaa alkuperäisiä. Osa sivustojen kuvamateriaalista on kuvituskuvaa. Kuvat ovat Viherpihalle Suomi Oy:n tai sen yhteistyökumppaneiden omaisuutta, ja niiden käyttö luvatta on kiellettyä.