Luumu 'Kuokkala'
Luumu 'Kuokkala'
Luumu 'Kuokkala'
Luumu 'Kuokkala'

Luumu 'Kuokkala' Prunus domestica

Astiataimi 1 lk

Hinta: 26,00 €

Määrä:
kpl

Kasvuvyöhyke:III

Erinomainen, itsepölytteinen ja mehukas tuorehedelmä. Tämä lajike on löydetty Jyväskylästä. Vaikka luumupuu olisi itsepölytteinen, sen sato jää vaatimattomaksi, jos se kasvaa puutarhassa yksinään. Lähistölle kannattaa aina istuttaa toista luumulajiketta, jolloin sato suurenee huomattavasti ristipölytyksen ansiosta.  Hyviä yleispölyttäjiä ovat ’Yleinen Punaluumu’ ja ’Victoria’. Kuokkalan luumu on kotimaisista maatiaiskannoista valittu luumulajike.

Hedelmä: keskikokoinen. Keltainen pohjaväri peittyy osittain violetinpunaiseen pintaväriin. Sato: runsas ja säilyy 2–3 viikkoa varastossa. Kasvutapa: hillitty. Latvus avoin; lähes vaakasuorat oksat eivät repeile kovin helposti.

Kasvupaikka: aurinko–puolivarjo, tuulensuojainen. Kasvualusta vähintään 80 senttiä paksu ja metrin leveä, runsasmultainen, läpäisevä kohopenkki. Multa runsasravinteista ja kalkittua. Vyöhykkeet: I–III(IV). Taimiväli: 3–4 metriä.

Leikkaus: luumupuuta leikataan vähän ja varhain kevättalvella (yleensä maaliskuussa) tai elokuussa, sillä puu vuotaa runsaasti mahlaa keväällä. Istutuksen yhteydessä voi lyhentää latvaversoa, jos se on liian pitkä. Muutoin latvuksesta poistetaan vain liian tiheässä sijaitsevat, vioittuneet ja kuolleet versot.

Hintaan lisätään toimituskulut.

Selaa tuotteita: Marjat Hedelmäpuu Itsepölyttyvä

Samanlaiset tuotteet