Multa

Valitse oikea multa juuri sinun kasviesi tarpeisiin

Yleismulta eli puutarhamulta sopii mm. puiden ja pensaiden istutuksiin, maanparannukseen, nurmikoiden perustamiseen, kasvimaille ja kukkaistutuksiin. 

Yleisesti kasvit viihtyvät parhaiten, kun mullan pH-arvo on 6,0-7,0. Puutarhamullan pH sijoittuukin tälle välille. 

Havukasvit, rodot ja pensasmustikat viihtyvät happamassa maassa ja niille suositellaan käytettäväksi havupuumultaa. Havupuumullan pH on n. 5.

Ketokasvit suosivat niukkaravinteista ja hiekkapitoista maata. Niittymultaa eli nurmimaamultaa ei ole lannoitettu, kalkittu eikä seulottu. Seulomattomuuden vuoksi orgaanisten ainesten määrä hieman vaihtelee ja tämä edesauttaa erilaisten niittykasvien viihtymistä kasvupaikalla. 

Viherkatot tasaavat asuintalon lämpötilaa niin kesällä kuin talvella. Ne myös keräävät hulevettä, kukinnoillaan houkuttelevat pölyttäjiä kukkiinsa sekä parantavat ilmanlaatua. Viherkatto on myös yllättävän huoltovapaa kattomateriaali! Rakenteiden päälle tuleva multa ei kuitenkaan saa olla liian painavaa ja katoille onkin räätälöity kevyempi kattomulta

Katupuiden juuret joutuvat koville kasvaessaan katujen varsilla. Kasvualustaa voi uhata maan tiivistyminen, jolloin juurilla on huonosti kasvutilaa ja ne voivat kärsiä hapenpuutteesta. Tiiviistä maasta puuttuu kasvien menestykselle tärkeä mururakenne. Kantavassa kasvualustassa nämä vaatimukset ovat huomioitu; murskattu kiviaines muodostaa kantavan rungon ja varsinainen kasvualusta on kiviaineksen väleissä. Näin juurilla kasvutila pysyy vakiona eikä tiivistyminen aiheuta vaurioita.

Multia on mahdollista tilata sekä irtokuormana sekä joitakin säkkituotteina. 

Irtokuorman minimitilausmäärä on 5 tn.

 

Viljelymulta

Viljelymulta

54,99 €