Nurmikot

Siirtonurmi
 

Nurmikot / Siirtonurmi

 

Kaunis, tasainen ja kestävä nurmikko on helppo hankkia! Siirtonurmi on helppo ja nopea tapa saada pihaan nopeasti tasainen vihreä nurmikko. Sinun ei tarvitse odottaa nurmikon itämistä, vaan saat pihaasi hetkessä valmiin nurmikentän, joka kestää kävelyä jo samana päivänä.

Nurmikko toimitetaan pihaasi rullina, jotka on helppo asentaa paikalleen itse. Jos haluat säästää aikaa ja työtä, tarjoamme nurmen myös asennettuna Uudenmaan, Hämeen ja Pirkanmaan alueella (sopimuksesta muuallakin). Siirtonurmi on asennettava tasaisen ja tiivistetyn multapohjan päälle. Multakerroksen paksuus tiivistettynä tulee olla 15-20 cm. Siirtonurmikko vaatii ensimmäisten viikkojen aikana huolellista kastelua. Isommille alueille suosittelemme sadettimen käyttöä. Huomioi, että kevyt sade ei riitä kastelemaan vasta asennettua siirtonurmea, sillä sen on kastuttava juuriaan myöten.

Siirtonurmikkoa hoidetaan kalkitsemalla keväisin ja lannoittamalla säännöllisesti, kuten kylvönurmikkoakin. Leikkaaminen aloitetaan, kun siirtonurmi on kasvanut 4-5 cm pituuteen. Jos siirtonurmelle suunnitellaan kovaa käyttöä, kuten vaikka pihajuhlia tai pallopelejä, suositellaan nurmen asentamista 2-3 viikkoa ennen käytön aloittamista.  

Siirtonurmikon toimitukset alkavat toukokuun lopussa ja jatkuvat yleensä lokakuuhun asti. Siirtonurmi pitää asentaa heti, kun nurmirullat saapuvat eli saman päivän aikana. Sillä siirtonurmi on tuoretuote, eikä säily varastoituna lavoilla. Jos asennat siirtonurmen itse, toimitus kannattaa sopia sellaiselle päivälle, jolloin pystyt varaamaan aikaa ja mahdollisesti apuvoimia asennukseen. Heti asentamisen jälkeen siirtonurmi on kasteltava huolellisesti. Nurmemme tulee kotimaisilta, kokeneilta viljelijöiltä, ja sen toimitusaika on noin yksi viikko. Hellekeleillä/kuumalla emme voi taata laadukkaan nurmikon toimittamista. Kannattanee myös miettiä, josko voisi siirtää toimituspäivää hellekelien ulkopuolelle, viileämpään ajanjaksoon. Hellekelien toimituksille nurmikolla ei ole takuuta voimassa.
 

Kysy myös tarjoustamme mullasta!