Ruusut

Pensasruusut Ryhmäruusut
 

Ruusut / Pensasruusut

 

Pensasruusut ovat usein omajuurisia, kestäviä pensaita ja ne menestyvät yleensä ilman talvisuojausta. Niiden kasvutapa vaihtelee rento-oksaisista matalista jopa kolmimetrisiin, pystyoksaisiin pensaisiin. Kukat ovat yleensä tuoksuvat ja kukintakausi kestää parista viikosta jopa kuukauteen.

Nukkeruusu 'Kebu'

Nukkeruusu 'Kebu'

alk. 6,91 €

Suviruusu 'Poppius' FinE

Suviruusu 'Poppius' FinE

alk. 7,90 €

Valamonruusu

Valamonruusu

alk. 4,90 €

 

Ruusut / Ryhmäruusut

 

Ryhmäruusut voi jaotella terttu-, jalo- ja peittoruusuihin. Nämä ovat kasvutavaltaan matalia ja kukkivat jatkuvasti kesä-heinäkuun vaihteesta syksyyn asti. Jaloruusuilla kehittyy varren latvaan 1-3 suurta kukkaa, tertturuusujen kukinto taasen koostuu useista pienehköistä kukista. Terttu- ja peittoruusut ovat aika samankaltaisia, peittoruusut ovat vain kasvutavaltaan rento-oksaisempia ja leveämpiä.

Ryhmäruusut istutetaan syvään, jalostukodan pitää jäädä 15-20 cm mullan alle. Talvisuojaturpeen levitys juuristoalueelle syksyllä parantaa talvenkestävyyttä. Paleltuneet versot leikataan alas keväällä ja uudet versot kasvavat tilalle maan alta. Istutuskuopan pitäisi olla 50 cm syvä ja reilusti kalkittu. Maa tulisi kattaa, sillä ruusut eivät pärjää kilpailussa monivuotisia juuririkkaruohoja vastaan.